Er waren ruim 100 mensen bij de Zomerborrel op 6 juli die zich actief inzetten voor Zuidwest. Bijzondere ontmoetingen en weer nieuwe actieve bewoners en initiatieven gehoord. De borrel werd georganiseerd door de alliantie Sociale Samenhang en Participatie. Doel van de borrel was om elkaar voor de zomer nog live te kunnen ontmoeten en samenwerking te bevorderen. We waren te gast bij de Participatiekeuken en zij zorgden voor heerlijke hapjes van de barbecue. En het was een mooi moment om de Zuidwest-speldjes uit te reiken. Wethouder Martijn Balster heeft deze uitgereikt aan zes actieve bewoners. Zij zetten zich elke dag in voor andere buurtbewoners en hun wijk. Kawkab, Mayura en Corrie en Fred zorgen er voor dat kwetsbare buurtbewoners een gezonde maaltijd krijgen. Kawkab doet dat vanuit Wijkwinkel BijBetje, Corrie en Fred vanuit Ontmoetingscentrum Morgenstond en Mayura vanuit haar eigen keuken én met behulp van haar eigen gezin. De sportieve Danny is buurtsportcoach in Zuidwest. Hij zet mensen aan het bewegen, organiseert naschoolse sportactiviteiten op diverse basisscholen in Zuidwest en verzorgt tegenwoordig ook fietslessen voor volwassenen. Charles maakt zich via het Wijkplatform Morgenstond sterk voor een betere verbinding tussen organisaties en bewoners en ondernemers.